Sustained Release Vita-C Plus

Terdapat pelbagai jenama vitamin C di pasaran dan tidak tahu yang mana satu jenama yang bagus?

Tips penting untuk anda pertimbangkan mana satu vitamin c terbaik untuk diambil, pastikan ia bersifat sustained release. Pada botol vitamin c, kita boleh tahu samada ia sustained release atau tidak.

Kenapa pentingnya sustained release?
- sustained release bermaksud pelepasan/pembebasan vitamin c secara berterusan dan berperingkat.

Setiap tablet Vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 biji buah oren. Berdasarkan ujian klinikal, membuktikan bahawa 2 biji vitamin C yang diambil serentak dalam tempoh 5 jam, mampu kekal dalam plasma darah kita selama 24jam.Setiap tablet Vitamin C mengandungi bioflavonoid (25% dari bioflavonoid diekstrak darioada kulit buah) yang juga dikenali sebagai vitamin C complex. Ini membuatkan vitamin c berkesan dengan lebih efektif di dalam tubuh kita. Selain itu, vitamin C shaklee juga membantu melegakan inflamasi, menentang serta mencegah jangkitan bakteria dan radikal bebas dalam tubuh manusia.

Fungsi Vitamin C
(+) kolagen : merangsang penghasilan kolagen dan ia berfungsi sebagai anti-penuaan (kedutan pada wajah kurang nampak berbanding orang lain seusia anda)
(+) kulit lebih tegang dan anjal
(+) melembapkan kulit yang mudah kering dan menggelupas
(+) warna kulit lebih sekata
(+) meningkatkan sistem imun tubuh badan dan kurang terdedah dengan penyakit , terutama demam, selsema, virus dan sebagainya.
(+) tinggi antioksidan dan ini menjadikan vitamin c adalah salah satu pencegah kanser yang terbaik
(+) mencantikkan kulit : kulit akan kelihatan segar, lembap, kurangkan jeragat dan kulit kelihatan kemerah-merahan
(+) mengurangkan gejala insomnia, tekanan, kegelisahan. hidup anda lebih aman dan tenteram
(+) mengekalkan kolesterol sihat
(+) membantu mengurangkan pendarahan hidung, gusi dan sebagainya
(+) membantu perokok 'membersihkan' buah pinggang dari bahan kimia

Adakah cukup keperluan vitamin C anda hanya dari makan buah? Ini faktanya :
- setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah iti ranum. Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi vitamin c yang sedikit. Kandungan vitamin C dalam buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.0 Comments